top of page

Realiseren van
verandering met
gevoel voor mensen

Leonie van Mierlo is schrijver, spreker, coach, adviseur en expert in innovatie, leiderschap en organisaties.

VAN_MIERLO_Gelijkspel_3D.png
1 maart 2021  |  16:00-17:00
Online boeklancering Gelijkspel wint en webinar (gender)diversiteit en inclusief leiderschap
“.png

Juist in deze tijd van werken op afstand hebben we feminien en verbindend leiderschap nodig.

Leonie van Mierlo

Foto leonie.jpg

Over Leonie

Leonie is een storyteller in hart en nieren met grote nieuwsgierigheid naar mensen. Van jongs af aan heeft Leonie een passie voor communicatie en excelleert ze om zaken, zowel gesproken als geschreven ‘te verwoorden’. Vanaf haar 40ste voelde het als haar missie om dat talent in te zetten om relevante onderwerpen aan te kaarten met ‘het boek’ als belangrijke drager van haar gedachtegoed.

 

Leonie van Mierlo (1966) is een multitalent: innovatiestrateeg, adviseur, (business)coach, auteur, spreker. Na zelf als manager binnen profit- en non-profitorganisaties actief te zijn geweest, begeleidt en adviseert ze organisaties en individuen om hun ‘stip op de horizon’ te vinden en coacht hen op hun pad om daar te komen. Dat doet ze met passie, creativiteit en grote realisatiekracht.

Met een achtergrond in Economie vervulde ze meer dan 25 jaar zelf managementrollen in het domein van communicatie en marketing bij internationale profit- en non-profitorganisaties (waaronder Vendex, KLM, War Child). Als innovatiestrateeg bij Fronteer adviseert ze nu bedrijven in het vinden van hun groeiperspectief, gebruik makend van de kracht van co-creatie.

Leonie volgde verschillende opleidingen op het gebied van persoonlijke- en organisatieontwikkeling waaronder NLP en Systemisch Werken, die ze gebruikt om mensen, teams en organisaties te begeleiden in transformaties. 

Leonie%20header_edited.jpg

Gelijkspel wint

Ze schreef een aantal boeken waarvan de meest recente: Gelijkspel wint. Met dit boek pleit ze voor een feminisering van de werkvloer waarin, vanuit samenwerking en verbinding, mannen en vrouwen elkaar versterken omdat alleen met dat gelijkspel iedereen wint. Vanuit dit gedachtegoed geeft Leonie inspirerende keynote speeches, modereert ze ronde-tafel gesprekken en adviseert ze organisaties hoe zelf diverser en inclusiever te worden.

VAN_MIERLO_Gelijkspel_3D.png

Over de totstandkoming van Gelijkspel wint is een mini-documentaire gemaakt. Bekijk hieronder alvast de teaser. 

FAVORIET spreken zwart_wit 06_0027_BW.jp

Coaching voor jezelf

Wil je sparren hoe je nog succesvoller kun zijn in je huidige functie of die nieuwe baan vindt die echt bij jou past? Leonie begeleidt je met de juiste vragen en denkt actief mee.

FAVORIET coachen zwart_wit 07_0066A_BW.j

Inspireer je team

Wil jij met jouw team of organisatie aan de slag met het onderwerp diversiteit en inclusie? Leonie inspireert, daagt uit en geeft als spreker nieuwe inzichten.

FAVORIET close post-its 05_0022.jpg

Advies op maat

Ben jij toe aan een gestructureerde aanpak om diversiteit en inclusie echt voor je te laten werken? Leonie ontwerpt en begeleidt een co-creatief programma op maat.

Paying it forward

Leonie gelooft in de kracht van ‘sisterhood’ waarbij vrouwen elkaar helpen op hun pas voorwaarts. Naast ervaren managers coacht Leonie daarom als vorm van ‘pay it forward’ jonge vrouwen aan het begin van hun carriere en onderneming. Momenteel is dat Yummy Popcorn, een jong merk van Yuandi en Charissa de Herdt uit Almere. Zussen met grote ambities.

 

Yuandi en Charissa: "Leonie is dé topvrouw die andere topvrouwen hun waarde laat ontdekken. Wij hebben veel geleerd en blijven veel leren van deze getalenteerde vrouw. Als coach inspireert zij ons om vragen te stellen, te durven ondernemen en je ambitie uit te spreken."

www.yummypopcorn.nl

Yuandi-Charissa-Yummy-Popcorn-Rabobank-D
bottom of page