top of page
Slider%20achtergrond_edited.jpg

Gelijkspel wint

Gelijkspel wint is een zeer actueel en verfrissend managementboek. Toegankelijk geschreven door Leonie van Mierlo voor iedereen die op zoek is naar nieuwe balans op de werkvloer.

VAN_MIERLO_Gelijkspel_3D.png
1 maart 2021  |  16:00-17:00
Online boeklancering Gelijkspel wint en webinar (gender)diversiteit en inclusief leiderschap

De organisatie van de toekomst speelt gelijkspel

Nog nooit werd in de media zoveel geschreven over de kracht van vrouwelijk leiderschap. Toch is het in Nederland slecht gesteld met genderdiversiteit, zeker aan de top, terwijl is aangetoond dat genderdiverse team innovatiever en succesvoller zijn. Goede vrouwen komen, zeker aan de top, nog steeds niet vanzelf boven drijven. Nederland staat op de 38ste plaats qua gender-equality. Hoe komt dat toch? En wat is er nodig om dit eindelijk te doorbreken? 

Leonie%20header_edited.jpg
“.png

Stop fixing the women. Fix the system.

Leonie van Mierlo

Slider achtergrond.jpg
Geïnterviewden samen.jpg

In gesprek met 60 professionals

In Gelijkspel wint komen 60 meer en minder bekende professionals aan het woord. Zij delen openhartig hun ervaringen, adviezen en tips op het gebied van diversiteit en inclusie. 

Nieuwe spelverdeling op de werkvloer

De organisatie van de toekomst moet meer dan ooit in verbinding staan met haar omgeving. De betekenis-economie, de vierde industriële revolutie en de battle for talent vragen om een feminisering van leiderschap. We hebben behoefte aan inclusiviteit waarin alles en iedereen mee mag doen. Op de werkvloer vraagt dit om nieuwe spelregels en spelverdeling: genderdiversiteit in de samenstelling van teams en een inclusieve leiderschapscultuur waarin professionals, met al hun talenten, zichzelf kunnen zijn en hun talenten maximaal inzetten.

Een systemische aanpak door mannen en vrouwen

Volgens Van Mierlo moeten we het systematisch aanpakken en heeft iedereen, mannen en vrouwen, daarin een rol. Ondersteund door inspirerende praktijkverhalen van meer dan 60 mannen en vrouwen - van een studente artificial intelligence, wetenschapper, minister tot president-directeur -, geeft Gelijkspel wint overtuigende antwoorden en praktische handvatten hoe als manager tot nieuw en inclusief leiderschap te komen. Hoe diverse team te bouwen en een inclusieve cultuur waarin iedereen en alles mee kan doen. Want alleen dan wint iedereen.

Over de totstandkoming van Gelijkspel wint is een mini-documentaire gemaakt. Bekijk hieronder alvast de teaser. 

FAVORIET spreken zwart_wit 06_0027_BW.jp

Coaching voor jezelf

Wil je sparren hoe je nog succesvoller kun zijn in je huidige functie of die nieuwe baan vindt die echt bij jou past? Leonie begeleidt je met de juiste vragen en denkt actief mee.

FAVORIET coachen zwart_wit 07_0066A_BW.j

Inspireer je team

Wil jij met jouw team of organisatie aan de slag met het onderwerp diversiteit en inclusie? Leonie inspireert, daagt uit en geeft als spreker nieuwe inzichten.

FAVORIET close post-its 05_0022.jpg

Advies op maat

Ben jij toe aan een gestructureerde aanpak om diversiteit en inclusie echt voor je te laten werken? Leonie ontwerpt en begeleidt een co-creatief programma op maat.

bottom of page